Omvårdnad

Enligt Socialstyrelsens författningssamling finns ingen riktigt definition av begreppet omvårdnad. Omvårdnadsarbetets syfte, innehåll, metoder m.m. kan däremot beskrivas.
Syftet är att stärka hälsa, förebygga sjukdom och ohälsa, återställa och bevare hälsa utifrån patientens individulla möjligheter och behov, minska lidande samt ge möjlighet till en värdig död.

Kul va?!

Kommentarer
Postat av: Nina Fyhr

Hej!
Det här är ett intressant inlägg. Jag minns när jag gick min sjuksköterskeutbildning 86 -88. då fick jag delta i landets första vetenskapliga studie i hur vi uppfattade ordet omvårdnad. Jag blev intervjuad i en timma av en sköterska som höll på med en stor studie i ämnet. Jag måste erkänna att det kändes ännu mer flummigt efter den intervjun. Jag hade aldrig tänkt mig att få frågor om alla de begrepp man skulle kunna sätta i samband med omvårdnad. Nu snart 20 år senare fattar jag inte ett dugg mer av detta. Ändå har jag klarat av att arbeta som omvårdnadsspecialist i många år. Jag tror att den här definitionen som du skriver om kom till efter den studie jag fick vara med i. Lite kul faktiskt.
/nina


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback